Sinamel biljne kapi i spray - djelovanje

Sinamel biljne kapi

SINAMEL biljne kapi za poticanje čišćenja upalnog sekreta iz sinusa i nosne šupljine kod akutne i kronične upale sinusa izrađuju se od ekstrakta divljeg krastavca čija su ljekovita svojstva u primjeni već više od 2000 godina.

Sluznica u sinusima osim sluznim stanicama, premrežena je mnoštvom kapilara. Prilikom upale (osobito bakterijske) sluznica natekne, zatvori sićušne otvore koji služe za protok zraka i otjecanje suvišnog sekreta iz sinusa, javlja se unutarnji pritisak, glavobolja, začepljenje nosa s pratećim žuto - zelenim iscjedkom, te bol koja se širi prema zubima.
Smanjuje se protok krvi kroz kapilare sluznice pa samim tim i broj antitijela koja su zadužena za obranu tkiva od bakterija.

Sinamel kapi svojim djelovanjem potiču protok krvi u sluznici sinusa, otvaraju začepljene kanale i pomažu otjecanje sekreta iz sinusa.
Upotreba kapi izaziva peckanje i nadražaj na kihanje a u rijetkim slučajevima zna biti bolna kod osoba koje su često koristile neke druge kapi koje možda oštećuju sluznicu.
Prvi dan upotrebe, kao reakcija moguće je da se pojavi glavobolja koju ne treba sanirati tabletama jer će prestati sama od sebe tijekom dana kada se kanali počnu prazniti.
No odmah je primjetan pojačan iscjedak iz nosa, nakon nekog vremena popušta pritisak, popravlja se sluh, što je posljedica otjecanja sekreta.

Sinamel  nije potrebno koristiti preventivno, već isključivo kada se pojave simptomi upale kao što su:  glavobolja, bol, osjetljivost i oteklina u području oko očiju, obraza, nosa i čela, začepljen nos sa pratećim zeleno - žutim sekretom, osjećaj pritiska u licu koji se pogoršava kod naginjanja prema naprijed, temperatura, opća slabost i umor, smanjen osjećaj mirisa te bol koja se širi u zube.

Sastav Sinamel proizvoda prilagođen je za upotrebu odraslim osobama i djeci iznad 10 godina.
Ne preporuča se davanje kapi djeci ispod 10 godina.

Sinamel proizvodi ne sadrže konzervanse ni druge štetne sastojke i garantirano ne oštećuju sluznicu nosa i sinusa!

Sastav i doziranje

SINAMEL biljne kapi  za poticanje čišćenja upalnog sekreta iz sinusa i nosne šupljine kod akutne i kronične upale sinusa
Sastav: extrakt biljke Ecballium elaterium (divlji krastavac).
Djelovanje: za poticanje čišćenja upalnog sekreta iz sinusa i nosne šupljine, kod akutne i kronične upale sinusa.
Doziranje:

SINAMEL kapi SINAMEL spray
Djeca od 10-15 godina po 2 kapi u svaku nosnicu 1 x dnevno u trajanju od 2 do 3 dana za redom. Stisnuti pumpicu po 1 puta na ulaz u svaku nosnicu
Djeca iznad 15 godina i odrasli od 3 do 5 kapi u svaku nosnicu 1 x dnevno u trajanju od 2 do 3 dana za redom. Spray obavezno koristiti ujutro, 2 - 3 dana za redom, potom napraviti pauzu od 3 - 5 dana
Ne preporuča se davanje kapi djeci ispod 10 godina. Ne preporuča se upotreba spreja kod djece ispod 10 godina.

SINAMEL proizvodi (kapi i spray) ne sadrže konzervanse ni druge štetne sastojke i garantirano ne oštećuju sluznicu nosa i sinusa!