Politika privatnosti

Na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća EU od 27. travnja 2016. o zaštiti osobnih podataka, donosimo ovu Politiku privatnosti kojom se utvrđuju pravila postupanja vezano za vrstu podataka, prikupljanje i način njihove obrade na stranici https://biljne-kapi.com/.

Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se, izravno ili neizravno, može utvrditi identitet posjetitelja poput imena, podataka o lokaciji, poštanske adrese i sl.

Prilikom same posjete web stranici na adresi https://biljne-kapi.com/ ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci posjetitelja, osim dnevničkih serverskih datoteka i kolačića koji uključuju i kolačiće trećih strana (vidjeti više u odjeljku Informacija o kolačićima.)

Dnevničke datoteke na serveru pohranjuju se automatski a sadržavaju:

  • ime domene ili IP adresu uređaja s kojeg je odaslan zahtjev za pristup
  • datum i vrijeme dolaska, trajanje posjeta i URL-ovi posjećenih stranica
  • informacije o aplikaciji koja se koristi za pregled stranica

Dnevničke datoteke na serveru pohranjuju se automatski a obrađuju se od strane tehničke podrške vlasnika poslužitelja i to jedino u slučajevima kada se na poslužitelju pojavi tehnički problem koji je potrebno riješiti.

Prikupljanje osobnih podataka

Na stranici https://biljne-kapi.com/  prikupljamo određenu količinu osobnih podataka putem formulara za kontakt.
Navedene osobne podatke prikupljamo isključivo uz suglasnost korisnika koji ih sami dostavljaju u svrhu mogućnosti kontakta, pristupa opcijama koje zahtjevaju registraciju na stranicu ili kupovinu i isporuku proizvoda.

Osobni podaci koje prikupljamo putem formulara za kontakt su:

  • Adresa elektroničke pošte (neophodna za odgovor na postavljeni upit)

Prikupljeni podaci poslani putem formulara za kontakt ne zadržavaju se na serveru već se odmah nakon slanja prosljeđuju na službenu e-mail adresu tvrtke.

Prikupljeni osobni podaci koristit će se isključivo u svrhu međusobne komunikacije.
Osobni se podaci čuvaju sukladno važećim zakonskim propisima i etičkim standardima za čuvanje, izvještavanje i dokumentiranje osobnih podataka.

Tajnost osobnih podataka

Osobne podatke posjetitelja stranice i kupaca naših proizvoda nećemo ni u kojem trenutku prepustiti trećim stranama osim za potrebe izrade pripadajuće dokumentacije vezano za kupljene proizvode ili po nalogu pravosudnih tijela.

Korisnik stranice (kupac) u svakom trenutku može zatražiti uvid u prikupljene podatke korištenjem opcije Zahtjev za izmjenu / brisanje podataka koja se nalazi u podnožju stranice. Također ispravak ili brisanje podataka može zatražiti putem telefona, slanjem zahtjeva na službenu mail adresu ili putem kontakt formulara na stranici.

Pretplata na newsletter

Možda ćemo Vam povremeno poslati newsletter ukoliko ste dali izričitu suglasnost za primanje newslettera prilikom registracije ili u posebnom obrascu.
Pretplatu na newsletter možete otkazati u svakom trenutku putem opcije za otkazivanje koja se nalazi u samom newsletteru.

Obavijest o povredi osobnih podataka

Povreda osobnih podataka podrazumjeva povredu sigurnosti (hakerski upad) koja može prouzročiti uništenje, krađu ili neovlašteni pristup podacima U slučaju povrede osobnih podataka od treće strane obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede i podacima obuhvaćenim povredom te našim planom aktivnosti za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Suglasnost i izmjene Politike privatnosti

Korištenjem ove web stranice dajete suglasnost na ovu politiku privatnosti.
U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijest o tome objavit ćemo na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti
Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 25.01.2020.